videocontent video content

Hoe beslis jij welke videocontent je creëert?

Bij het creëren van een video is het van belang om eerst je doelstelling scherp te krijgen. Ik hoor je denken:” ja, logisch toch? Vertel me eens wat nieuws!”

Toch is het moeilijker dan het lijkt. Want veel organisaties vinden het behoorlijk lastig om voor één strategie te kiezen. Het voelt als een onmogelijke keuze. Want je wilt natuurlijk zowel leads genereren, als je naamsbekendheid verhogen én een onuitwisbare indruk achterlaten bij je doelgroep. Dat is waar het vaak misgaat. Durf te kiezen!

Video is te kostbaar en een te belangrijk medium geworden om het er maar “even” bij te doen. Om tot het gewenste resultaat te komen, moet het onderdeel uitmaken van je totale strategie.

In deze blog brengen we het 3H model van Google bij je onder de aandacht. Dit model helpt je om videocontent op een juiste manier in te zetten en na te denken over de structuur. Elke H staat voor een andere vorm van content, namelijk: HeroHub en Hygiëne. Dit model is overigens toepasbaar op alle vormen content, maar in deze blog focussen we op videocontent.

Kies voor groot bereik
Als je kiest voor het inzetten van Hero content, dan is je doelstelling doorgaans om een zo groot en breed mogelijk publiek te bereiken. Het liefste door een virale video te ontwikkelen. Deze video’s gaan gepaard met hoge budgeten, want het is natuurlijk niet eenvoudig om zoveel awareness te creëren. Maar als je iets ludieks weet te verzinnen, dan is het de investering wel waard. Focus je op herkenbare content, gekoppeld aan emoties, humor of verwondering. Hero content wordt slechts een paar keer per jaar gemaakt, want het is direct een flinke hap uit je budget. Een gaaf voorbeeld is hiervan is de Dove campagne: Beauty on your own terms.

Kies voor likeability
Naast de overweldigende boodschap van de Hero content, kennen we ook de Hub-content. Deze content is herkenbaar en leuk voor je doelgroep. Klanten kijken hier graag naar en komen er ook voor terug. Dit soort video’s worden regelmatig geproduceerd. Hub- content vormt de kern van je content-marketingstrategie. Let er goed op dat hierin je merkwaarden en je identiteit perfect worden vertaald. Het gaat bij deze content om consideration. Een voorbeeld van succesvolle hub-content is de Dilemma Dinsdag reeks.

Kies voor informeren
De laatste H staat voor Hygiëne. Deze content leent zich bij uitstek voor het beantwoorden van vragen. Informatieve content die 365 dagen per jaar relevant is. Je trekt hiermee je doelgroep naar je toe. Actie staat in deze benadering centraal. Een voorbeeld hiervan zijn de Albert Heijn Allerhande kookvideo’s.

Bovenstaande vormen van content kunnen ook samen worden gebruikt in één campagne. De Hero content zou bijvoorbeeld aangevuld kunnen worden met diverse hubs. Hygiene content is gedurende het jaar altijd hetzelfde, want het blijft relevant.

Je merkt het al: er is genoeg om over na te denken. Video is immers niet meer weg te denken in het veranderde medialandschap. Mensen kijken nu eenmaal liever dan dat zij lezen. Denk daarom vooral goed na over je boodschap en laat je niet verleiden om “even” een videootje te maken. Denk vooraf goed na over je doelstellingen, je boodschap en de daarbij behorende planning. Anders is het zonde van je budget!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van je video-content? Wij helpen je er graag bij!

Neem contact met ons op, volg onze bedrijfspagina op LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

This post is also available in: Engels