video content marketing

Hoe visualiseer jij je bedrijf?

Door Lotte Schram

Dat content marketing anno 2017 de manier is om klanten te bereiken en aan je te binden is wel duidelijk. Maar hoe deel je die content vervolgens?

Content delen door middel van een video is helemaal hot. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen liever kijken, dan lezen. Een video krijgt gemiddeld 200 tot 300% meer clicks en mensen zijn bijna 2 keer meer geneigd om een product daadwerkelijk aan te schaffen (Frankwatchting 2017)Experience marketing is ook hierbij essentieel. Op het moment dat het ene product een beleving creëert en het andere niet, neigen mensen naar het product dat zij het beste op hun netvlies hebben. Een product dat tot leven komt. Video dus! Video is een persoonlijke manier om je boodschap over te brengen. En hoe persoonlijker, hoe beter.

Mark Zuckerberg voorspelt dat Facebook over 5 jaar bijna alleen nog zal bestaan uit video’s. Ook solliciteren gebeurt al vaak in de vorm van een persoonlijke video in plaats van met een ouderwetse sollicitatiebrief. Videocontent is allang niet meer alleen weggelegd voor de grote consumentenmerken zoals Red Bull en Nike. Kijk maar eens naar de hoeveelheid tools en apps die er beschikbaar zijn om zelf video’s te maken.

Video is hèt medium om je boodschap persoonlijk te verpakken. Het creëren van sympathie is gemakkelijker met een gezicht erbij! Verder leent videomarketing zich ook goed voor het communiceren van complexe proposities; in de vorm van een animatie video (de zogenoemde explainer). Hiermee kun je op een simpele manier in korte tijd veel informatie overbrengen.

Diverse redenen dus om je te verdiepen in videomarketing. Ook zakelijk. Het is niet voor niets dat ook LinkedIn bezig is met het ontwikkelen van een videoapplicatie. Geef je bedrijf een gezicht en breng het tot leven!

Uiteraard is het essentieel om goed over je boodschap na te denken en rekening te houden met een aantal randvoorwaarden. Zie hieronder onze tips voor het inzetten van succesvolle videomarketing:

  1. Maak het zo persoonlijk mogelijk
  2. Schrijf een goed script zodat de kern van je boodschap snel boven tafel komt
  3. Selecteer een goede voice-over, zodat alles in lijn is met je merkwaarden
  4. Zorg voor een duidelijke CTA
  5. Stem je boodschap af op je doelgroep
  6. Wees creatief

Heb je moeite met het creëren van de juiste content voor je video?

DNA LTB denkt graag met je mee en ontwikkelt ook de bijbehorende marketingstrategie. Want met alleen een goede video kom je er natuurlijk niet!

Wil je op de hoogte bijven van de laatste trends en geïnspireerd worden op het gebied van content marketing, branding en merk-activatie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze bedrijfspagina op LinkedIn