identiteit imago branding

Waarom zou je tijd investeren in je identiteit en imago?

Omdat het de kern is van je organisatie.

Door: Lotte Schram

Vind jij het ook tijdverspilling om je te verdiepen in de identiteit en het imago van je bedrijf? Zie je hier totaal de toegevoegde waarde niet van in? Helaas denken veel bedrijven hier net zo over. Maar dat is echt onterecht.

Een sterke identiteit en imago zorgen namelijk voor een consistente merkbeleving en daarmee voor loyale klanten. En draait het in de business nou niet precies om die tevreden klanten? Ja! Want tevreden klanten zijn de beste sales die je je maar kunt wensen. They happy, you happy: everybody happy!

Hmmm, toch maar even stilstaan bij deze twee begrippen?

Identiteit & Imago

Identiteit gaat over de kernwaarden van je bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf nu echt uniek en onderscheidend? Deze kernwaarden hebben betrekking op je hele organisatie en vormen het visitekaartje van jouw bedrijf.

Het imago zegt iets over de ervaringen van de doelgroep(en) met jouw organisatie. Hoe word je nu in werkelijkheid gezien door de markt? Hoe tevreden zijn je klanten nu daadwerkelijk met jouw producten en/ of diensten? Herkennen zij jouw secuur geformuleerde kernwaarden wel?

In de praktijk komen identiteit en imago vaak niet overeen. Veel bedrijven investeren wel aandacht aan identiteit, maar vergeten te luisteren naar de mensen die er echt toe doen: hun klanten. Ze hebben geen idee wat hun imago eigenlijk is.

Hoe is dit bij jou? Kun jij jezelf recht in de spiegel aankijken en beweren dat er geen gap bestaat tussen de identiteit en imago van jouw bedrijf? Good for you!

Je bent daarmee wel een uitzondering op de regel. De meeste bedrijven laten zich namelijk leven door omzetcijfers, salesmeetings , MT-dagen en andere veel belangrijkere management zaken. Of niet?

Durf stil te staan bij de basis, waarom zou een consument zijn zuur verdiende centjes bij jou moeten spenderen? Wat heb je nu écht te bieden? Als je dit allemaal scherp hebt, kun je in gesprek gaan met de markt. En hier heb je eigenlijk maar één ding voor nodig: LEF!

Durf jij je kwetsbaar op te stellen en in gesprek te gaan met verschillende klanten? Durf je te luisteren naar feedback? En durf je vooral kritisch te kijken naar jezelf?

Want dan pas ben je echt in control en in staat om je business succesvol uit te bouwen. Je kunt met opgeheven hoofd de concurrentie tegemoet treden! Je weet immers precies wat er gaande is.

Volg onze bedrijfspagina voor nieuws en inspiratie op het gebied van contentmarketing, branding en merk activatie.

This post is also available in: Engels