video marketing optimalisatie

Hoe hoog scoort jouw video?

Door: Lotte Schram

Heb jij veel tijd en geld geïnvesteerd in een gave bedrijfsvideo? Dan is het zeker de moeite waard om je vervolgens te verdiepen in de vindbaarheid. Want het is tenslotte wel fijn als al je effort ook daadwerkelijk beloond wordt met veel views toch?

“Huh? Vindbaarheid? Hij staat toch op onze website en we hebben hem ook gedeeld via onze Social Media kanalen, dus die wordt heus wel gevonden hoor!”

Ja, natuurlijk zal je video worden bekeken. Maar als je echt het optimale resultaat wilt behalen, zorg je dat je video ook voldoet aan de SEO eisen. In deze blog delen we onze tips & trics.

Creëer je eigen YouTube channel

YouTube is na Google de grootste zoekmachine in Nederland. Daarmee is het een belangrijk kanaal voor marketeers om gebruik van te maken. Je verhoogt je vindbaarheid, maar ook nog eens je ranking in Google. YouTube video’s scoren zo goed door de hoge domain authority (DA), namelijk een score van 100 uit 100.

Het loont dus om je eigen bedrijfsprofiel te creëren en je video via dit kanaal te lanceren!

Optimaliseer je YouTube video

Nu je je eigen YouTube kanaal hebt gemaakt, is de volgende stap om je video SEO-technisch te optimaliseren. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden instelt. Denk dus goed na op welke termen je gevonden wilt worden. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt in hoofdzoektermen, subzoektermen en lokale zoektermen. Neem hier even goed de tijd voor. Vind je het moeilijk om de juiste zoekwoorden te kiezen? Gebruik dan bijvoorbeeld de gratis zoekwoordplanner van Google. Super handig! Door je te focussen op de juiste zoektermen en je energie te steken in SEO behaal je vaak veel hogere resultaten. Het loont!

Uploaden van je video

Het moment is daar! Je hebt je eigen YouTube kanaal gemaakt en je hebt ook een duidelijk beeld op welke termen je gevonden wilt worden.

Nu is het belangrijk om dit zo goed en compleet mogelijk in te vullen bij de basisinformatie van je video.

  1. Zorg ervoor dat je in de titel van je video altijd de belangrijkste zoektermen benoemd. Een veel gebruikte truc is hierbij om ook direct het telefoonnummer te noemen, zodat geïnteresseerden ook direct contact met je kunnen opnemen en niet eerst de video hoeven te bekijken!
  2. Zorg ervoor dat je in de eerste twee zinnen van je beschrijving de kern van je boodschap communiceert. Als de kijker niet doorklikt, ziet hij namelijk alleen maar deze twee zinnen.
  3. Zorg ervoor dat in je hele beschrijving ook de juiste zoektermen zijn verwerkt.
  4. Vul de juiste hashtags in voor je ranking. Het is niet bewezen dat het helpt, maar neem het zekere voor het onzekere. Noem hier vier of vijf zoekwoorden die bij je video passen.
  5. Deel de video op zoveel mogelijk kanalen, denk aan Google Plus, Twitter, Facebook en LinkedIn.

Als je bovenstaande hebt gerealiseerd, zal je je video zeker zien stijgen in de zoekmachines! Wij raden elke marketeer aan om dankbaar gebruik te maken van de hoge domain authority van YouTube. Een leuke tool om je vindbaarheid te verhogen!

Heb je nog hulp nodig bij het SEO proof maken van je coole video’s? Neem dan even contact met ons op via +31 (0)35 201 19 01.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het marketingvak? Volg dan onze LinkedIn pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.