7 Marketingtrends in de gezondheidszorg

Door op de hoogte te blijven van wat effectief is, kun je jouw organisatie in de zorg succesvol blijven vermarkten.

De marketing van ondernemingen in de gezondheidszorg is continu in beweging. De behoefte, de eisen en het zoekgedrag van de consument is aan het veranderen en dat vraagt om flexibiliteit van je marketingactiviteiten. Ook de steeds strengere richtlijnen vanuit overheden [lees onze blog: Ben jij al klaar voor GDPR] maakt dat het goed is om je marketingstrategie onder de loep te nemen.

De zeven belangrijkste trends en technieken om toe te passen:

  1. Bouw aan een merk.

Het creëren van een unieke identiteit voor jouw zorgorganisatie kan je onderscheiden van de concurrentie, helpen het klantenbestand te laten groeien en bestaande klanten stimuleren om terug te komen. Het bouwen van een merk helpt je positie in de markt te verstevigen en je communiceert duidelijk wat je voor klanten kunt doen.

  1. Ontwikkel een goede website.

80% van de internetgebruikers zoekt online naar gezondheidsinformatie, of het nu gaat om informatie over een diagnose of om een ​​zorgaanbieder te kiezen.

Het is absoluut essentieel voor medische bedrijven en organisaties in de gezondheidszorg om een ​​aantrekkelijke, mobiel vriendelijke(!) website te bouwen en deze regelmatig te onderhouden om thought leadership te tonen.

  1. Start met zoekmachineoptimalisatie.

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is een online marketingtechniek die is gericht op het krijgen van een positie op de eerste pagina van zoekmachines. Het doel is om jouw website in de top vijf van zoekresultaten te laten verschijnen, wanneer gebruikers trefwoorden invoeren die betrekking hebben op jouw specialiteit en locatie.

Ranking op Google vereist een speciale SEO-strategie die is gericht op het optimaliseren van content en metadata op je website.

Als eenmaal een bepaalde hoeveelheid werk is gedaan om je positie te verbeteren, zullen de resultaten sterk genoeg zijn om met minimaal inspanningen je bedrijf hoog te houden in de zoekresultaten.

Lees meer over SEO / SEA in onze whitepaper.

  1. Laat je aanwezigheid op sociale media groeien.

Volgens een studie van het PwC Health Research Institute, heeft 42 procent van de internetgebruikers sociale media gebruikt voor het zoeken naar beoordelingen van zorgverleners, om zo een beslissing te nemen. Een actieve aanwezigheid op sociale media is dus belangrijk voor het bereiken van potentiële klanten.

  1. Start met zoekmachine advertising.

Zoekmachine marketing – vaak afgekort als SEA – zorgt voor een directe aanwezigheid in Google en laat je alleen betalen voor het aantal bezoeken aan de website die de advertentie binnenbrengt. SEA genereert vrijwel direct leads en verkeer naar jouw website, maakt het gemakkelijk om gebruikers binnen een specifiek geografisch gebied te targeten en biedt de flexibiliteit om de campagne op elk gewenst moment in of uit te schakelen. SEA-advertenties kunnen een uitstekende manier zijn om jouw zorgorganisatie op de kaart te zetten.

  1. Ontwikkel online promoties.

Online deals en promoties zijn een slimme manier om mensen echt enthousiast te maken voor jouw services. Denk daarbij aan een aanbieding – zoals een veelgevraagde service die je op bepaalde dagen met korting kunt aanbieden of een ‘twee-voor-de-prijs-van-één’ deal – die je vervolgens op je website te promoot. Dit helpt om nieuwe klanten binnen te halen, die misschien net voor de keuze staan voor een nieuwe zorgverlener of voor het plannen van een afspraak. Koppel de aanbieding uiteraard ook aan je sociale media kanalen en je SEA-campagne voor maximaal bereik.

  1. Neem deel aan conferenties.

Deelname aan regionale en nationale conferenties kan helpen om de bekendheid van jouw zorgorganisatie te vergroten. Door je naam te vermelden en persoonlijke relaties met collega’s aan te gaan, blijft jouw merk aanwezig.

Op zoek naar hulp bij het vermarkten van jouw zorgorganisatie? We helpen je graag verder.

Bekijk wat we al hebben gedaan voor bedrijven in de gezondheidszorg.

BEKIJK ONZE HEALTHCARE CASES
BEKIJK ONZE HEALTHCARE CASES