Creëer bereik: laat collega’s je content delen

En andere manieren om je doel te behalen met content.

Niet iedereen heeft het budget om content tegen betaling onder de aandacht van zijn publiek te krijgen. Dan ben je afhankelijk van de mensen die bereid zijn om je content te delen. Uit onderzoek is echter gebleken dat de meeste berichten op social media nauwelijks worden gedeeld. De helft van de content krijgt slechts 8 shares of minder!

Waarom wordt er zo weinig gedeeld?

  1. De content is inhoudelijk oninteressant
  2. De deler weet niet dat de content er is
  3. De deler wil niet met de afzender geassocieerd worden
  4. Het levert de deler niets op
  5. De deler vergeet de content te delen

Dus een belangrijke vraag: hoe zorg je ervoor dat jouw content wel gedeeld wordt?

Lever content die de moeite waard is.

Net als bij views en likes geeft het aantal shares de doelgroep antwoord op de vraag of de content de moeite waard is. Als een item zeer vaak is gedeeld, ga je je toch afvragen wat er zo goed aan is. Je wordt nieuwsgierig en gaat het bekijken. Zorg er dus voor dat je content schrijft waar je doelgroep zit te wachten en dat je echt iets nieuws brengt voor de lezer.

Betrek je collega’s bij je content.

Stel, je hebt 50 collega’s met gemiddeld 500 connecties en de helft van deze collega’s delen je bericht via LinkedIn. Dan heb je het over een bereik van ongeveer 12.500 personen! Betrek je collega’s dus bij je content. Breng ze op de hoogte van het feit dat er een nieuwe blog of nieuw artikel online staat en vraag ze om dit actief te delen in hun persoonlijke netwerk.

Zorg voor een sterk merk

Vind jij het tijdverspilling om je te verdiepen in de identiteit en het imago van je bedrijf? Het is toch van belang om daar mee aan de slag te gaan. Een sterke identiteit en imago zorgen namelijk voor een consistente merkbeleving en daarmee voor loyale klanten. Mensen weten wat ze aan jouw bedrijf hebben en willen graag met je geassocieerd worden. Dat resulteert in een hoge likeability van je content!

Voor wat hoort wat

Een van de basisprincipes van marketing is ‘wederkerigheid’. Ik doe iets voor jou, jij doet iets voor mij. Eerder schreven we al over het weggeven van waardevolle content in ruil voor data. Maar je kunt ook denken aan loyaliteitsprogramma’s. Er zijn verschillende tools voor te vinden. Ken je bijvoorbeeld GaggleAmp al? Via deze tool kun je mensen belonen voor hun online engagement.

Maak delen gemakkelijk

Als je een artikel leest vanuit social media, hoe vaak ga jij dan nog terug naar het bericht om het te delen? Juist, dat zal niet vaak voorkomen. Zorg er dus voor dat je bij ieder bericht dat je deelt zogenoemde ‘share buttons’ plaatst. Via deze buttons maak je het je lezers gemakkelijk om je content te delen met de achterban.

Happy sharing!

Download Interview Guide