9 redenen om emailmarketing in te zetten

Anno 2017 wordt er vaak kritisch gekeken naar old-school marketing technieken. Waar maak jij als marketeer gebruik van om je doelgroep te bereiken? Hoe voorzie jij je leads van de juiste content om ze uiteindelijk als klant te mogen verwelkomen?

Valt e-mailmarketing nu in de categorie vergane glorie? Of is het nog steeds een effectieve manier om je doelen te bereiken?

Hierbij 9 redenen waarom je wel gebruik zou willen maken van e-mail:

  1. 3 biljoen e-mail accounts verzenden dagelijks 196 biljoen e-mails
  2. 91% van de gebruikers checkt dagelijks hun e-mail
  3. E-mail is een kanaal waar je zelf de controle over hebt
  4. 77% van de gebruikers prefereert e-mail als marketing communicatiemiddel
  5. E-mail geeft je de mogelijkheid om te personaliseren
  6. E-mailmarketing helpt je op een eenvoudige wijze je database “schoon” te houden
  7. Het is een relatief goedkoop kanaal om een grote groep mensen te bereiken
  8. Je kunt meetbaar maken welke onderwerpen zij interessant vinden
  9. E-mailmarketing is een goede manier om je brand awareness te verbeteren

(Hubspot, 2017)

Ook het E-mail Benchmark 2017 onderzoek onderschrijft de kracht van e-mail. En natuurlijk wisten we het allang, maar e-mail wordt inmiddels meer op mobiel (54,22%) dan op desktop (45,78%) gelezen!

Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg redenen om gebruik te blijven maken van dit kanaal. Maar je moet natuurlijk wel goed blijven nadenken over hoe je e-mailmarketing dan gericht inzet. Want hoe erg het ook voor de hand lijkt te liggen, veel bedrijven maken hun e-mailcampagnes nog steeds niet responsive. Zonde, want je mist hierdoor een enorm aantal potentiele klanten. Uit het E-mail Benchmark 2017 onderzoek is immers ook gebleken dat e-mail inmiddels meer op mobiel(54,22%) dan op desktop (45,78%) gelezen! Speel hier dus op in.

Om e-mailmarketing effectief in te zetten, is het essentieel om je zo goed mogelijk te verdiepen in je buyer persona’s en tevens aan welke informatie zij dan precies behoefte hebben. Content op maat. Daar gaat het om. Dan fiets je die nieuwe klanten echt zo naar binnen!

Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren over de juiste aanpak? Onze strategen drinken graag een kopje koffie met je! Neem even contact op via:+31 (0)35 201 19 01.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het marketingvak? Volg dan onze LinkedIn pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

INSCHRIJVEN MONTHLY ROUNDUP