marketing strategieen voor IT bedrijven

Creëer jij al duurzame IT-content?

Het blijft een interessant onderwerp. Contentcreatie is namelijk een van de belangrijkste elementen in je IT-marketingstrategie. Althans, dat zou het moeten zijn als je het ons vraagt.

We hebben het er al vaker over gehad: het creëren van goede IT-content kost tijd. Veel tijd. En dat hebben de meeste IT-marketeers niet. Daarom is het van belang dat als je content creëert, die geschikt en relevant blijft voor een langere tijd. Dit noemen we duurzame content. Dat klinkt logisch, nietwaar?

Duurzame IT-content in de praktijk

Maar hoe doe je dit in de praktijk? Duurzame IT-content sluit precies aan op de vragen van de IT-doelgroep. In de wereld waar we nu in leven gaat alles razendsnel en de veranderingen vliegen je om de oren. Maar je doelgroep blijft altijd op zoek naar antwoorden. Als de IT-content die je creëert antwoord geeft op deze vragen van je doelgroep, ben je bezig met het maken van duurzame content. Het zou toch fantastisch zijn als je content over een aantal jaar nog steeds relevant is? Dat is pas effectieve tijdsbesteding!

Wellicht dat je met dit in je achterhoofd ook eerder tijd vrij zult maken voor het schrijven van content. Immers, het helpt je voor een langere periode je klant aan je te binden.

Het werkt dus eigenlijk heel simpel: als iets goed is en in de behoefte blijft voorzien, behoudt het zijn waarde!

Voorwaarden van duurzame IT-content

Hierbij zetten we de kenmerken van duurzame content voor je op een rij. Dan weet je precies waar je rekening mee moet houden om je doelgroep aan je te blijven binden. Het hangt natuurlijk van het soort content en de doelstelling van de content af, welke elementen het zwaarste tellen:

\ Behoeftevoorziening –>  Speelt de gemaakte content in op de behoefte van de doelgroep? Geeft het antwoord op de vragen die leven bij de doelgroep? Dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar veel organisaties zenden nog steeds in plaats van de dialoog aan te gaan.

\ Geïntegreerd in de mediamix –> Zorg ervoor dat de content daadwerkelijk geïntegreerd wordt in de mediamix. Gebruik de verschillende kanalen en verwijs (of link) daar waar nodig is.

\ Kennisdeling –> De content dient geschreven te zijn vanuit expertise en kennis.

\ Relevantie –> Is de geschreven content blijvend relevant? Dit is een van de belangrijkste voorwaarden voor duurzame content. Handleidingen en recepten zijn voorbeelden van informatieve content die voor lange periode relevant zijn.

Het creëren van duurzame content is je gelukt als je aan bovenstaande voorwaarden kunt voldoen.

Duurzame IT-content en inbound marketing

Als je net begint met contentmarketing, is het raadzaam om je eerst eens goed te verdiepen in de Inbound Marketing gedachte en Marketing Automation.

Als je deze principes goed begrijpt, zal het vanzelfsprekend worden om duurzame content te creëren. Bij Inbound Marketing draait het namelijk puur om de dialoog aan te gaan met je doelgroep. Waar bevinden zij zich in het aankoopproces en met welke vragen lopen zij rond?

Precies! Als je hier antwoord op geeft in de vorm van waardevolle content, ben je precies goed bezig!

Heb je nog vragen over het creëren van duurzame content? Neem dan contact met ons op.