Alles wat je moet weten over HubSpot

HubSpot Gold partner

DNA \ LTB is Gold Partner van HubSpot. Dat betekent dat we veel ervaring hebben in HubSpot en het integreren van HubSpot en de inbound marketingstrategie bij onze klanten.

DNA \ LTB is gecertificeerd partner van Hubspot. HubSpot is een CRM, marketing & sales tool die ervoor zorgt dat bedrijven kunnen groeien. HubSpot biedt software om je te ondersteunen met marketing, sales, customer service en CRM. Daarnaast kun je, optioneel, de volledige website bouwen in HubSpot.

Alles-in-één oplossing: Hubspot

Als marketeer word je overspoeld met tools die je kunt inzetten om je marketing te beheren:

\ Google analytics om gegevens te analyseren

\ Hootsuite om je sociale media te beheren

\ E-mailsoftware zoals Mailchimp om je mails en marketing automation in regelen

\ Het CMS van je website om blogs en landingspagina’s aan te maken

Hoeveel makkelijker wordt het wanneer al deze tools op één platform te vinden zouden zijn? Dat is wat HubSpot te bieden heeft: één platform waarop alle tools gecombineerd zijn die een marketeer nodig heeft om succesvolle marketingcampagnes te kunnen draaien.

Wil jij aan de slag met HubSpot en zoek je naar een betrouwbare HubSpot partner die jou verder helpt met inbound marketing en alles weet over de software van HubSpot? Lees hieronder waarom een HubSpot partner uitkomst kan bieden en waarmee een HubSpot partner je kan helpen.

Wat is Hubspot?

HubSpot is de marktleider op het gebied van inbound marketing & sales software. Het draait voor HubSpot niet, zoals bij traditionele marketing, om de zender maar juist om de ontvanger. Welke informatie heeft deze nodig, welke problemen en uitdagingen spelen er of welke doelen moeten er behaald worden? En daarbij de belangrijkste vraag: hoe kun jij deze het beste helpen?

Uitgaande van deze vragen heeft HubSpot haar platform ontwikkelt waarbij alle features voor een optimale klantbeleving een rol spelen; CRM, marketing, sales, leadnurturing, chatbots en customer service. Je kunt alle features afnemen voor zover ze van toepassing zijn op jouw situatie, met de mogelijkheid om deze te up- of downgraden.

HubSpot is ontstaan vanuit het idee dat de traditionele manier van marketing niet meer effectief was, mede door de komst van internet. Het belang van goede content werd des te belangrijker: geen pushberichten zoals schreeuwerige advertenties en betaalde media, maar door het aantrekken van mensen door het verspreiden van content die mensen helpt antwoord te krijgen op vragen. De zogenoemde inbound marketingstrategie.

HubSpot creëerde een platform die het mogelijk maakt om gemakkelijk een inbound marketingstrategie uit te voeren: één platform voor al je marketing- en salesactiviteiten.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die je helpt resultaten te behalen met HubSpot? Plan dan een afspraak met ons in om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wat kun je met Hubspot?

HubSpot helpt je om te werken met de inbound marketingstrategie. Wanneer je wilt starten met inbound marketing of een professionele draai wil geven aan je marketing- en contentstrategie, is de software van HubSpot de beste keuze.

HubSpot maakt een geïntegreerde aanpak van allerlei verschillende marketingkanalen mogelijk. Zo plan je social mediaberichten in, plaats je blogs en zet je een e-mailcampagne op, allemaal binnen één platform.

De voordelen van HubSpot op een rijtje:

\ Gratis CRM systeem

\ 24/7 inzicht in resultaten van campagnes

\ Marketing, sales én customer service binnen één platform

\ Geïntegreerd beheer en monitoring van social media en Adwords

\ Gratis functies zoals live chat en (nieuwsbrief) pop-up forms

Hoe kan HubSpot je helpen met inbound marketing en het genereren van leads?

De software van HubSpot is helemaal ingericht om jou als bedrijf te kunnen helpen met inbound marketing en het genereren van leads. Met verschillende tools heb je de mogelijkheid om:

\ Bezoekers naar je website te trekken

\ Deze bezoekers te converteren naar leads

\ Van je leads klanten te maken

\ Je klanten tot promotors van jouw bedrijf te maken

Je potentiële klanten bevinden zich in alle stadia van de buyers journey.  Ze zijn bijvoorbeeld op zoek maar weten nog niet precies waar naar, ze zijn gericht aan het zoeken naar een oplossing óf ze hebben de mogelijkheden al in kaart gebracht en staan op het punt een beslissing te maken.

HubSpot biedt diverse tools om deze potentiële klanten aan je te binden, in welke fase ze zich ook bevinden.

Met handige tools als social media, e-mails, blogs, landingspagina’s, formulieren, CTA-buttons, workflows en chatbots beschik je over alle tools om de inbound marketingstrategie in te voeren binnen jouw onderneming.

Hubspot inbound marketing

Meer leads genereren met marketing automation?

Wanneer je al even bezig bent bent met het genereren van leads via bijvoorbeeld een inbound marketingstrategie, is marketing automation onmisbaar om die leads door de salesfunnel te leiden. HubSpot biedt je tools die je helpen met het opzetten van effectieve marketing automation.

Met marketing automation kun je:

\ Monitoren van bezoekers die interesse hebben in je bedrijf

\ Leads geautomatiseerd voorzien van de juiste content

\ Nurturen van leads totdat ze klaar zijn voor een aankoop of contact met sales

Een lead kun je genereren door bijvoorbeeld downloadbare content te delen in ruil voor het e-mailadres van je bezoeker. Voorbeelden hiervan zijn whitepapers, onderzoeksrapporten of free trials. Voorwaarde is dat de content waardevol genoeg is voor de bezoeker om gegevens voor achter te laten. Vanaf dat moment is je bezoeker een lead en kun je deze met behulp van marketing automation opvolgen. Uiteindelijk is je doel om de lead om te zetten in een klant. Dit proces noemen we leadnurturing.

Marketing automation campagnes bouwen in HubSpot

Marketing automation gaat hand in hand met inbound marketing. Het inbound marketingproces wordt ingericht op de buyers journey van je (potentiële) klant. Deze (potentiële) klant kan zich bevinden in de awareness fase, consideration fase of decision fase.

De marketing automation tools van HubSpot helpen je potentiële klant in de reis van oriëntatie naar aankoop.

Bij het opzetten van je inbound marketingcampagne, bepaal je welke content voor welke fase in de buyers journey gemaakt moet worden. Je creëert content offers die je aanbiedt via formulieren op landingspagina’s.

Voorbeeld van een geautomatiseerd marketingproces:

Heeft je lead een whitepaper gedownload? Dan wil je deze een mail sturen met de whitepaper als bijlage. Iemand die al wat verder in het denkproces is en een case study heeft gedownload of een scan heeft ingevuld, wil je misschien wel voorzien van een persoonlijk advies of uitnodigen voor een afspraak.

Via marketing automation zet je e-mails klaar die verzonden worden op het moment dat een lead een actie heeft genomen.

Meer weten over de mogelijkheden van marketing automation? Plan een vrijblijvende demo.