IT marketing trends 2023

Wij laten IT-bedrijven groeien met hoogwaardige IT-content

IT-content van DNA \LTB is hoogwaardige content die specifiek gericht is op de IT-doelgroep. En wordt ingezet bij marketingcampagnes voor IT-bedrijven om potentiële klanten aan te trekken en de omzet te verhogen. IT-content helpt IT-bedrijven groeien; in naamsbekendheid, thought leadership en marktaandeel.

IT-bedrijven hebben hun eigen doelgroep die op een specifieke manier benaderd moet worden. Hiervoor kun je IT-marketing inzetten, waarbij een succesvolle strategie vooral voortkomt uit het volledig begrijpen van de doelgroep en de stakeholders. Doelgroep en buyer persona’s moeten goed in kaart gebracht worden, op basis hiervan kun je aantrekkelijke en relevante IT-content ontwikkelen. Boeiend, origineel en spot on.

Laat jezelf zien met onderscheidende IT-content

Laat jezelf als IT-bedrijf zien met IT-content die onderscheidend is. In jouw branche gebeurt tenslotte van alles dat vernieuwend, baanbrekend of verrassend is. DNA / LTB ontwikkelt voor jouw bedrijf relevante IT-content die substantieel en actueel is.

Inboundmarketing en IT-content

Specifieke IT-content wordt geschreven door IT-marketeers en IT-copywriters die verstand hebben van de IT-branche. Zo simpel is het, maar zo complex kan het ook weer zijn, omdat dit betekent dat je als contentmaker een goede kennis moet hebben van de branche. Je kent de producten en diensten die geleverd worden binnen de IT-sector, de leveranciers, het vakjargon. Deze materie moet je ook weer begrijpelijk kunnen maken voor bijvoorbeeld stakeholders die niet per se veel IT-kennis hebben, maar wel de beslissers zijn binnen een organisatie. Zodat je hen kunt overhalen om contact met jouw IT-bedrijf op te nemen.

IT-content is onderdeel van onze inboundmarketingstrategie, waarbij via verschillende media en kanalen geleidelijk, en over langere tijd, waardevolle content wordt aangeboden aan de doelgroep. Want het kan soms wel maanden duren voordat een begeerde klant die jou al heeft opgemerkt, daadwerkelijk besluit contact op te nemen. Tijdens deze langere aanlooptijd kun je ervoor zorgen dat jouw prospect je IT-bedrijf beter leert kennen, met waardevolle en overtuigende content. Wanneer je dan eindelijk het vertrouwen van je klant weet te winnen, is de kans groot dat je een goede basis hebt geschapen voor een jarenlang partnerschap.

Welke soorten IT-content kun je inzetten?

Voor IT-content kun je allerlei soorten content inzetten, zoals socialmediaposts of blogs en casestudy’s. Deze laatste, langere IT-content concentreert zich met name op het delen van kennis, en het opbouwen van vertrouwen bij de doelgroep die het leest. Casestudy’s laten zien hoe jouw IT-bedrijf een opdracht heeft aangepakt, hoe de samenwerking is gegaan met je klant, en hoe jouw klant profiteert van jouw oplossing. Niets werkt beter als effectieve IT-content dan een onderbouwde, en uitgebreide reactie van een (zeer) tevreden klant.

Storytelling bij het schrijven van IT-content

Een techniek die ook ingezet wordt bij IT-content en onderdeel is van branding, is storytelling. Alles wordt interessanter met een goedlopend en beeldend verhaal, waarin spanningsbogen ervoor zorgen dat lezers of bezoekers (emotioneel) betrokken raken en geboeid blijven bij wat je aan het vertellen bent. En ze onthouden het ook beter!

On top of mind zijn bij je klant

Storytelling in je IT-content bouwt ook vertrouwen op bij een potentiële kant. Het voelt toegankelijk, oprecht en persoonlijk aan, waardoor je doelgroep een verbinding met je legt. Dit zorgt ervoor dat je langer blijft hangen in de hoofden van je potentiële klanten, en top of mind bent op het moment dat ze een IT-bedrijf willen inschakelen.

Storytelling kun je niet alleen toepassen bij blogs of casestudy’s, maar natuurlijk ook bij het schrijven van een script voor een (bedrijfs)video, een podcast of een vodcast. Ook voor de kortere IT-content zoals socialmediaposts, kun je storytelling gebruiken om direct de aandacht van je doelgroep te trekken. Dat kan soms wat lastiger zijn dan verwacht, omdat je kort en bondig moet blijven.

Veelgestelde vragen over IT-content

Ik wil IT-content laten maken, wat nu?

Wil je IT-blogs of andere IT-content laten maken – of laten schrijven – om nieuwe klanten aan te trekken? Dan kun je het beste contact opnemen met een IT-marketingbureau dat inboundmarketing inzet in het benaderen van de IT-doelgroep. Want met IT-content die speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld wordt, weet je zeker dat je de juiste mensen en bedrijven bereikt.

Waar kan ik IT-teksten laten schrijven?

Heb je teksten nodig voor IT-marketing, zoals IT-blogs, whitepapers, socials en casestudy’s? Of andere IT-content zoals video’s of podcasts? IT-marketingbureau DNA /TLB is gespecialiseerd in IT-marketing en ontzorgt je volledig.

Het creëren van IT-content kan erg veel tijd kosten, tijd die je liever aan je bedrijf besteedt. Daarnaast kan het zijn dat je expertise mist. Wij nemen al dit werk voor je uit handen, met de expertise, kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd in de IT-branche.

Wat zijn IT-content marketing voorbeelden?

Als we spreken over IT-marketing hebben we het eigenlijk over contentmarketing voor IT. Hierbij zet je IT-content in binnen je marketingstrategie. En maak je gebruik van diepgaande, kwalitatieve content om een verbinding te leggen met je doelgroep en stakeholders. Over een langere periode laat je met IT-content zien welke kennis je in huis hebt, wat geslaagde projecten zijn die je hebt uitgevoerd bij klanten, hoe je werkwijze is en hoe de samenwerking met de klant is verlopen. Dit kan behoorlijk overtuigend zijn voor een prospect.

Klanten overtuigen met de verdiepende blik van een casestudy

Een voorbeeld van IT-content marketing is een casestudy. Hierin wordt beschreven hoe het traject of een project met een klant is verlopen en welke oplossing je hebt geboden. De casestudy laat ook zien wat de voordelen van deze oplossing voor de klant zijn en hoe de samenwerking is geweest (waarbij de tevreden klant ook nog even aan het woord komt).

Zo’n verdiepende kijk in een projectproces laat heel goed zien wat jij als IT-bedrijf in huis hebt. Niet alleen op technisch vlak maar ook in de samenwerking met een klant. Dit kan prospects of aankomende klanten overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan. Contentmarketing IT kan dus supereffectief zijn.

Een casestudy kun je ook in de vorm van een video gieten. Dit is een toegankelijke en heel persoonlijke manier om te laten zien hoe succesvol je project was. Terwijl de kijker direct kan relateren aan wat hij of zij ziet en hoort.