Welke IT-marketing trends kun je verwachten in 2022?

Als groeiend IT- of techbedrijf is wellicht het moment aangebroken dat je een professionaliseringsslag wilt gaan maken op je IT-marketing inspanningen. Anno 2022 kun je kiezen uit een breed aanbod aan handige marketingtools. Slimme, technische hulpmiddelen die het opzetten van campagnes en het meten van resultaten gemakkelijk maken. Ben je op zoek naar optimale efficiëntie en nog meer gebruikersgemak? In een tool als Hubspot vind je jouw meest gebruikte tools samen in één overzichtelijke omgeving. Hubspot is een all-in-one marketing automation platform dat je helpt om makkelijk en snel serieuze stappen te zetten met je IT-marketing aanpak.

Marketingtechnologie is in opkomst. Logisch, want het is kostenbesparend en efficiënt, met innovatieve en gebruiksvriendelijke tools. Het is dus niet zo gek dat meer dan 25% van het marketingbudget van b2b-bedrijven inmiddels besteed wordt aan marketingtechnologie. DNA LTB, gecertificeerd Gold partner van Hubspot, volgt de ontwikkelingen op de voet. We hebben de trends voor 2022 voor je op een rij gezet:

Makkelijke tools met weinig of geen code voor marketeers

Met de opkomende trend om steeds meer marketingtools te kunnen integreren, willen marketeers niet meer afhankelijk zijn van derden om tools te kunnen koppelen of campagnes bij te sturen. Ontwikkelaars zoals Hubspot en Active Campaign spelen daarop in met visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke software. Makkelijke tools en apps waar de marketeer geen codekennis voor nodig heeft en zo geen tijd verliest aan randzaken.

Hybride events: dezelfde ervaring voor de fysieke én de online bezoeker

De afgelopen twee jaar zijn we door corona gewend geraakt aan online vergaderingen en online events. Nu er eindelijk weer fysieke events georganiseerd worden, zien we dat veel elementen uit online events blijvend zijn geïntegreerd. De trend is het hybride event, een combinatie van offline en online elementen, bijvoorbeeld het op afstand volgen van een live seminar. Hierbij hebben de online deelnemer en de fysieke deelnemer nagenoeg dezelfde ervaring. Een bijkomend voordeel is dat er via online deelnemers de nodige data verzameld kan worden.

Nieuwe manieren om data te verzamelen over je klant of bezoeker

Er zijn veel ontwikkelingen rond privacy gaande, waarbij je als marketeer bijvoorbeeld de e-mailactiviteit van Apple Mailgebruikers niet meer kunt tracken. Daarnaast zul je niet meer kunnen werken met third party cookies. De Nederlandse privacywaakhond heeft mediapartijen als DPG en het FD hierover al een waarschuwing gegeven.

Wanneer online advertenties niet meer getarget kunnen worden op audiences of bepaalde dataprofielen, zal de trend contextual targeting worden; het adverteren naast relevante content. Bijvoorbeeld het tonen van een advertentie van een krachtig dedicated serversysteem voor bedrijven naast een redactioneel artikel over de voor- en nadelen van het gebruik van een dedicated systeem versus een gedeelde server. 

Je mag nog wel tracken via data die je in eigen beheer hebt. Dit kan via een Customer Data Platform waarbij je zelf data verzamelt over je klant. Maar ook hier zal de bezoeker jou toestemming moeten geven via een first party cookie. De kunst is om met hele aantrekkelijke en vooral relevante content je klant te verleiden om je platform te bezoeken.

Personal video inzetten voor je sales en IT-marketing

Door corona hebben we veel vanuit huis gewerkt en zijn we gewend geraakt aan online meetings met een vaak wat informeel en persoonlijk karakter. Dit hoeft zakelijk niet te knellen, ook organisaties zien de zakelijke voordelen van een persoonlijk en authentiek contact. Er zijn nu al bedrijven die video’s met een persoonlijke touch inzetten bij sales, marketing en support. Denk bijvoorbeeld aan de CEO van een softwarebedrijf die jou persoonlijk en tot in detail beschrijft hoe vlot de migratie van apps naar de cloud verloopt met de inzet van zijn technische team. Met face-to-face-contact en een letterlijk inkijkje in de werkprocessen bouwt dit bedrijf sneller een band met zijn doelgroep op dan een stukje tekst dat zou doen. Personal video’s zou je daarbij ook nog heel gericht op de klant kunnen aangepassen. De verwachting is dat deze trend mainstream wordt in 2022.

All-in-one marketing platforms: alle tools geïntegreerd

Met de opkomst van marketingtools hebben veel bedrijven al het een en ander verzameld om resultaten te meten. Gemiddeld worden er wel 120 tools gebruikt! Helaas zijn ze niet altijd goed met elkaar te combineren of aan elkaar te koppelen. Je kunt als marketeer daardoor problemen krijgen met segmentatie of privacygevoelige zaken met betrekking tot je doelgroepen. Bedrijven voelen daarom steeds meer de behoefte om al in een vroeg stadium naar integratiemogelijkheden te kijken binnen bijvoorbeeld een compleet platform als Hubspot.

DNA LTB is gecertificeerd Gold partner van Hubspot, de marktleider op het gebied van inbound marketing & sales software. Hubspot is een all-in-onesysteem waar je marketing, sales, customer service en CRM volledig in geïntegreerd zijn. Met handige tools als social media, e-mails, blogs, landingspagina’s, formulieren, CTA-buttons, workflows en chatbots beschik je over alle tools om de inbound marketingstrategie in te voeren binnen jouw onderneming. Je kunt zelfs een eigen website bouwen binnen Hubspot.

Waarom jij als b2b-marketingorganisatie optimaal kan profiteren van Hubspot:

\ All-in-onesysteem: al je marketingactiviteiten binnen 1 platform;

\ Geautomatiseerde processen zoals automatische mailings naar geïnteresseerden;

\ Laat de ROI van je marketing zien, bijvoorbeeld van uitgestuurde e-mailcampagnes en publicaties op social media;

\ Direct identificeren van qualified leeds die meteen overdragen kunnen worden aan sales voor opvolging;

\ Inzicht in het resultaat van campagnes.

Daarbij is Hubspot heel gebruiksvriendelijk met gemakkelijke drag-and-dropfuncties. Ook is Hubspot direct gekoppeld aan je CRM dat zo meteen up-to-date gehouden wordt. De koppeling met Outlook en andere mailprogramma’s zorgt ervoor dat werknemers altijd dezelfde documenten of de meest actuele bijlagen gebruiken.

Waarom IT-marketing bureau DNA \ LTB? Dat is simpel:

\ IT-bedrijven zijn onze klanten, wij weten precies hoe we Hubspot voor je moeten inrichten.

\ Al onze mensen zijn certified en beheersen Hubspot van A tot Z.

\ We opereren op het snijvlak van marketing en sales. We weten precies welke informatie de verschillende teams uit Hubspot moet kunnen halen om maximaal met elkaar samen te werken.

Ook nieuwsgierig geworden naar het all-in-one marketingplatform Hubspot? Neem contact met ons op.

News & Blogs

Lange buyer journeys van IT beslissers
IT branding strategie
IT marketing
IT contentstrategie
Waarom content creatie niet zonder onderzoek kan
IT marketing
IT branding strategie
IT contentstrategie
Hier ligt de IT manager wakker van en moet je met IT marketing op inspelen
marketing inzichten in IT doelgroep voor IT marketing
marketing inzichten IT managers