IT marketing trends 2023

Wij laten IT-bedrijven groeien met IT-marketing

Met IT-marketing de juiste stakeholders aanspreken

Veel organisaties schakelen IT-bedrijven in tijdens het proces naar digitale transformatie. Als IT-bedrijf wil je er natuurlijk voor zorgen dat je bij deze organisaties bovenaan de lijst staat wanneer ze op zoek zijn naar een passende IT-partner. Om in de picture te komen en top of mind te blijven bij de stakeholders binnen deze organisaties, moet je er als IT-bedrijf voor zorgen dat je marketing precies is afgestemd op deze doelgroep: de beslissers binnen deze organisaties, of mensen die invloed hebben op deze beslissers.

Dit betekent dat je als IT-bedrijf kunt binnenkomen via CTO’s, IT-managers, product owners en (IT-)techneuten. Maar ook via een CEO bijvoorbeeld, die niet per se diepgaande technische kennis van jouw producten en diensten heeft. Of tijd om zich erin te verdiepen. Maar die je wél wilt overtuigen van de meerwaarde van jouw IT-bedrijf. Kortom, de doelgroep van jouw IT-bedrijf kan uit verschillende rollen en functies bestaan. Buyer persona’s met hun specifieke behoeftes, problemen en oplossingen. Die wil je allemaal bereiken met de juiste toon, en de juiste content. Dat doe je met IT-marketing.

Hoogwaardige en begrijpelijke IT-marketing content voor je stakeholders

Met IT-marketing stem je je marketingcontent precies af op elke van deze verschillende buyer persona’s. IT-marketing zorgt ervoor dat je op maat gemaakte, waardevolle content kunt aanbieden aan deze doelgroep of personen, om hen zo over te halen contact met jouw IT-bedrijf op te nemen. Daarnaast zorg je er met IT-marketing voor dat jouw waardevolle content de doelgroep ook nog eens precies op het juiste momént bereikt. Namelijk: wanneer zij op zoek zijn naar een oplossing voor een specifiek probleem of vraagstuk.

IT-marketing: verschillende stakeholders beïnvloeden

Om je doelgroep en buyer persona’s goed te leren kennen, en te weten waar en wanneer je hen kunt bereiken, moet je onderzoek doen. En jezelf de vragen stellen: welke problemen heeft mijn doelgroep? Wat zijn hun behoeften? Waar kan ik ze vinden en hoe trek ik hun aandacht? Om te kunnen verkopen aan CIO’s en CTO’s bijvoorbeeld, is het goed te weten waar ze online te vinden zijn en wat voor soort content ze lezen. Wanneer je weet hoe ze het huidige marketingaanbod ervaren, kun je hen als marketeer beter beïnvloeden. Meer weten over hoe je CIO’s en CTO’s het beste kunt bereiken? Lees dan resultaten van ons onderzoek in “De IT en techmarketing barometer 2021-2022: CIO’s en CTO’s”.

Je onderscheiden van de concurrentie

Daarnaast heb je als IT-bedrijf te maken met een groeiende concurrentie. Met gespecialiseerde IT-marketing kun je je echt onderscheiden, zodat je straks niet over het hoofd wordt gezien door je doelgroep, omdat ze je content niet interessant vinden of niet begrijpen. Of omdat ze jouw content gewoonweg niet tegenkomen. Met IT-marketing zorg je er niet alleen voor dat je met jouw producten en diensten de markt verovert, maar dat je IT-bedrijf zich profileert met specialistische IT-kennis en de vloeiende samenwerking met klanten. Met het publiceren van casestudy’s, een van de assets van IT-marketing, kun je potentiële klanten bijvoorbeeld een kijkje geven in een succesvol project. Of een verdiepende blik bieden in jouw product of dienst, je werkwijze en vooral laten zien welke voordelen het project jouw bestaande klant heeft opgeleverd.

IT-marketing en IT-employer branding

IT-marketing vraagt dus om een specifieke marketingaanpak. IT-marketeers en -copywriters zijn dan ook gespecialiseerd in IT-marketing met specifieke kennis van de IT-doelgroep. Ze weten bijvoorbeeld dat het promoten van alleen producten en diensten van IT-bedrijven niet zaligmakend is. Maar dat de marketingboodschap vooral moet communiceren: een IT-oplossing die klanten verder helpt.

Ben jij een aantrekkelijke IT-werkgever?

In de IT-marketing is het ook belangrijk om de medewerkers die bij IT-bedrijven werken te doorgronden. Weten wat een ontwikkelaar belangrijk vindt en waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen. Want ben je als IT-bedrijf hard op zoek naar softwareontwikkelaars, dan is het belangrijk te weten wat zo’n IT’er nu aanspreekt wanneer het om jouw bedrijf gaat. Is het je product? Het salaris dat je biedt? Wat maakt jou echt aantrekkelijk als IT-werkgever? Marketing Insights van DNA \ LTB heeft onderzoek gedaan naar hoe je het beste IT’ers kunt werven én behouden. We hebben ruim 300 techneuten ondervraagd: system engineers, software- en DevOps-engineers en IT-architecten. Lees alles in ons laatste onderzoek: IT-employer branding barometer 2022-2023

Contentmarketing voor IT-bedrijven

IT-marketing kost tijd en veel inspanning. Wanneer je je als IT-bedrijf vooral wilt kunnen focussen op kerntaken, dan kan een IT-marketingbureau je veel werk uit handen nemen.

DNA \ LTB is gespecialiseerd in IT-marketing. Onze gedreven specialisten ontwikkelen IT-marketingcampagnes en -content zoals blogs, socialmediaposts, whitepapers, persberichten, e-mails en uitgebreide casestudy’s. Maar ook bedrijfsvideo’s, vlogs, podcasts, vodcasts, graphics, infographics en animaties. Inbound- en contentmarketing met de focus op jouw oplossing voor de klant, kennisdelen, thought leadership en meer. Daarnaast is DNA \ LTB certified Hubspot-partner, waardoor de ROI van de IT-marketinginspanningen 24/7 inzichtelijk is en naadloos aansluit op het CRM en de salesactiviteiten.

Veelgestelde vragen over IT-marketing

Wat is het doel van IT-marketing?

IT-bedrijven hebben een eigen doelgroep. IT-marketing helpt deze bedrijven om hun doelgroep te bereiken door middel van IT-marketing. Dit zijn marketingcampagnes en hoogwaardige content, specifiek gericht op de IT-doelgroep. Deze doelgroep kan technisch onderlegd zijn maar hoeft niet per se IT-kennis te hebben. Het is daarom verstandig om IT-marketing in te zetten om IT-bedrijven met hoogwaardige IT-oplossingen op een professionele, begrijpelijke en toegankelijke manier in de markt te zetten.

Waarom IT-marketing? 

IT-marketing is specifiek gericht op de IT-doelgroep, en heeft als doel om de producten en diensten van IT-bedrijven te promoten en de omzet te vergroten. Met het inzetten van zowel offline als online IT marketing services.

In de IT-marketing wordt minder de nadruk gelegd op het product zelf, maar ligt de focus meer op wat het product oplost voor de klant. Het is dan ook gebruikelijk om als IT marketing bureau in de IT-marketing de aandacht te richten op het probleem van de klant, wat voor oplossing jouw IT-bedrijf biedt, en wat het grote voordeel daarvan is voor de klant.

Omdat IT-marketing veel tijd en moeite kost, kan een bureau dat gespecialiseerd is in IT-marketing veel werk uit handen nemen. Zo kunnen IT-bedrijven zich weer concentreren op kerntaken.

Welk bureau kies ik voor mijn IT-marketing?

Een goed marketingbureau zal in principe de marketing kunnen verzorgen van elk willekeurig bedrijf. Maar een IT-marketingbureau is gespecialiseerd in alleen dat: IT-marketing. Deze marketing is puur gericht op de IT-doelgroep en vraagt om kennis en expertise. Een IT-marketingbureau zal met haar kennis en ervaring in de IT-branche precies weten hoe het wel en niet werkt in de IT B2B branche, en is daarom geen extra tijd kwijt aan het leren kennen van de IT-branche. Kostbare tijd die andere marketingbureaus nog wel moeten incalculeren. Daarnaast wordt de content geschreven door IT-copywriters die gespecialiseerd zijn op het gebied van IT. En die alle ins en outs kennen van online marketing voor IT.

Alles onder één dak voor IT-marketing?

Geen enkel marketingbureau kan alles. Als je ‘van alles’ bent, blink je nergens in uit. Daarom is een specialisatie noodzakelijk. In het geval van IT-marketing is het fijn als je een bureau treft dat jou kan ondersteunen van de strategie tot de executie met complete IT marketing services. Offline én online marketing voor IT. Van de ontwikkeling van je IT-merk tot aan de analyse van de resultaten van je marketinginspanningen en alles daar tussenin. Marketeers bij IT-bedrijven zijn veelal zogenoemde vendormanagers. Ze sturen zoveel verschillende partijen aan, dat ze niet meer toekomen aan de essentie van hun werk, namelijk de groei van hun onderneming. Met de keuze voor een gespecialiseerd IT-marketingbureau dat alle expertises onder één dak aanbiedt, maak je weer tijd voor je corebusiness.

Weten wat DNA \ LTB voor de groei van jouw IT-bedrijf kan betekenen? Plan nu een kort en vrijblijvend gesprek in met Dimphy van Heusden.