Verschillende blogsoorten voor IT bedrijven

De mogelijkheden van LinkedIn advertising voor IT-marketing

 Tegenwoordig is LinkedIn het meest gebruikte socialmediaplatform voor business. Op dit moment maken 706 miljoen mensen en 55 miljoen bedrijven gebruik van LinkedIn. Het is niet alleen bedoeld om connecties te maken. Er zijn veel meer mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is LinkedIn advertising. Adverteren op LinkedIn bestaat al een tijdje, maar voor veel bedrijven is het nog onbekend terrein terwijl het onmisbaar is in IT-marketing. Daarom leg ik je graag de verschillende manieren van adverteren op LinkedIn uit.

Campaign manager

Naast het posten van normale content heeft LinkedIn de ‘campaign manager’ ontwikkeld. Dit is waar je kunt adverteren op LinkedIn. Maar je kunt hier ook meer inzichten krijgen in hoe jouw campagnes presteren. Dit inzicht krijg je door op ‘awareness’ te klikken, waarbij je kunt filteren op bijvoorbeeld het aantal clicks, conversies en views.

Ook kan er gekeken worden naar de prestatie van de advertentie binnen jouw IT-marketing campagne. Hierdoor krijg je antwoorden op vragen, zoals:

  • Op welke dagen is er vaak op mijn advertentie geklikt?

  • Hoeveel geld is er per dag uitgegeven?

  • Hoeveel leads zijn er gegenereerd?

  • Wat zijn de demografische gegevens van mijn bezoekers?

  • Wat is de click-through rate?

Met een campaign manager kun je gemakkelijk inzichten krijgen in de campagnes die op dat moment actief zijn en hoe goed de campagne loopt.

Hoe werkt LinkedIn advertising voor IT-marketing?

Wat LinkedIn advertising juist zo fijn maakt, is dat LinkedIn helpt met het kiezen van de juiste advertentie die bij jouw IT-marketing campagne past. LinkedIn helpt je om de juiste campagne te kiezen door vragen te stellen die je moet beantwoorden. Wat is bijvoorbeeld het doel van jouw advertentie? Hier kun je uit de volgende doelstellingen kiezen: