Verschillende blogsoorten voor IT bedrijven

Marketing Automation voor IT-bedrijven

Marketing Automation is natuurlijk de belangrijkste trend op het gebied van IT-marketing van de afgelopen jaren. Toch merken wij nog steeds enige terughoudendheid bij IT-bedrijven. Blijkbaar denken veel bedrijven nog steeds dat Marketing Automation niet voor hen is weggelegd en alleen maar bedoeld is voor de grote spelers op de markt.

Herken je dit? Twijfel je of het de investering waard is?

Marketing Automation uitermate geschikt voor (kleine) IT-bedrijven


Marketing Automation kan ingezet worden voor elk type bedrijf, groot of klein. B2B of B2C. De manier waarop deze tool ingezet zal worden, verschilt uiteraard wel per business en klantsegment. Grappig genoeg kan Marketing Automation juist voor het MKB zijn vruchten afwerpen. De laagdrempelige technologische ontwikkelen kunnen voor hen veel opleveren, omdat het een relatief lage investering vereist. Het is namelijk simpelweg een handige tool waarmee je het sales proces optimaliseert.

Met Marketing Automation heb je zelf de controle over je marketingcampagnes, content en je contact met je klanten. Alleen kun je dit veel efficiënter en effectiever inrichten. Klein of niet, dit wil je toch sowieso?

Bij online marketing is alles meetbaar, je kunt dus precies zien wat er voor jou bedrijf wel werkt en wat niet. Ons advies is om te starten met AB testen, waarbij je twee varianten met elkaar vergelijkt. Een hele goede manier om te laten zien wat nu precies werkt voor jouw klant.

Met Marketing Automation kun je je hele online marketingstrategie automatiseren. Je wil jouw bezoekers op het juiste moment, met de juiste boodschap benaderen. Daar draait het hele principe om.

Voordelen van Marketing Automation voor IT-bedrijven:

\ Door het automatiseren spaar je tijd voor handelingen die wél persoonlijke aandacht vergen;

\ Je biedt je klant een betere klantervaring. Prospects en leads worden namelijk sneller geholpen op momenten dat zij een actie verwachten. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een offerte, whitepaper of download. De snelle reactiesnelheid resulteert in een hogere klanttevredenheid;

\ Je kunt helemaal zelf bepalen welke berichten je wilt automatiseren en welke liever niet. Je bent zelf dus nog steeds volledig in controle van het communicatieproces.

Het resultaat

Marketing Automation kan je enorm veel tijd en geld besparen. Als je de zogenaamde workflows goed inricht tijdens de set-up zorgt dit voor een goede basis van je sales proces.

Als je op het juiste moment weet te communiceren met je bezoekers, leidt dat tot een hoger conversiepercentage. Geïnteresseerd in de kosten die dit met zich meebrengt?

Wil je ook de volgende stap maken door de inzet van Marketing Automation? Bel dan met een van onze experts!

DOWNLOAD Q&A INBOUND MARKETING