Storytelling: 4 tips voor een succesvol bedrijfsverhaal!

Het mag best gezegd worden: veel bedrijven zien inmiddels de toegevoegde waarde in van storytelling. Maar je ziet ook dat veel bedrijven nog moeite hebben met het creëren van het juiste verhaal.

Want een verhaal, is niet alleen maar een weergave van de geschiedenis van jouw bedrijf.  Het is veel meer dan dat. Het gaat erom dat je vertelt waarom je iets doet en hoe je dit vervolgens tot uiting brengt. Storytelling gaat over onderscheidend vermogen, niet om dezelfde teksten te gebruiken als de rest van de markt.

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1: Focus op het waarom van je organisatie.

Hoe is je organisatie tot stand gekomen, wat wilde je ooit bereiken? Kortom: wat is het hogere doel? Dit heeft dus niks te maken met drijfveren om het grootste bedrijf van de wereld te worden of zoveel mogelijk geld te verdienen. Probeer zo diep mogelijk te graven naar je ware driver!

2: Creëer een emotionele band

De kans is groot dat jouw bedrijf zich in een markt begeeft waar meerdere aanbieders zijn van een soortgelijk product of dienst. Hoe zorg je er nu voor dat jij opvalt? Misschien een open deur: maar creëer een emotionele band met je doelgroep. Emoties zullen ervoor zorgen dat mensen je onthouden, een opsomming van feiten niet.

3: Wees consistent in alle uitingen

Een verhaal is meer dan een stukje tekst op je website. Zorg ervoor dat je bedrijfsverhaal consistent tot uiting wordt gebracht in al je middelen en dat je prospect op die manier jouw verhaal gaat herkennen en zich ermee wil identificeren.

4: Focus op je doelgroep

Het is onmogelijk om een goed verhaal te ontwikkelen als je je doelgroep niet begrijpt. Dus verplaats je zo goed mogelijk in de lezer. Wat zijn de behoefte en pijnpunten van je toekomstige klant? Speel hierop in, pas je boodschap een en je zal zien dat het werkt. Maak gebruik van een conflict waar je doelgroep mee te maken heeft. Benoem dit conflict zodat je prospect zich hierin herkent. Dit helpt bij het bouwen van een relatie. Helemaal als je erna laat zien hoe jij kunt helpen met dit conflict.  Verleid je doelgroep binnen haar eigen denkpatronen. Het opstellen van een buyer persona kan hierbij goed helpen!

Lees meer over buyer persona’s in onze whitepaper.

Last but not least

Als je de lezer betrokken wilt houden, kun je het beste formuleren vanuit een actieve vorm. Kies makkelijke woorden, maak je zinnen niet overbodig lang en ingewikkeld!

Veel succes met het creëren van jouw verhaal! En als je toch hulp nodig hebt, weet je ons te vinden!

DOWNLOAD WHITEPAPER BUYER PERSONA