IT marketing terugblik 2022

DNA \ LTB IT-marketing in 2022: terugblik op een memorabel jaar

Nu we het einde van het jaar naderen, is het tijd om even stil te staan bij IT-marketing. 2022 was een jaar vol uitdagingen en onverwachte gebeurtenissen, en ons IT-marketing bureau was daarop geen uitzondering. Toch kijk ik met een gesterkt gevoel van trots en vertrouwen terug op de afgelopen 12 maanden, en met veel enthousiasme vooruit naar 2023.

2022 was een jaar van enorme veranderingen voor de wereld. De pandemie was eindelijk zo goed als voorbij en de wereld keerde langzaam terug naar normaal. De oorlog in Oekraïne had en heeft nog altijd grote gevolgen. De inflatie steeg naar recordhoogten. Ook zagen we wereldwijd protesten en ontevreden burgers de straten domineren. Kortom, impactvolle ontwikkelingen en zowel hoogte- als dieptepunten die zich constant afwisselden.

Meer DNA in IT-marketing cases

Bij DNA \ LTB hebben we ook in 2022 een memorabel jaar beleefd. Zo hebben we dit jaar veel werk verzet waar we met trots op terugkijken. We hebben onder andere Eurofiber zichtbaar gemaakt op de grootste snelwegen van Nederland, de branding van Transfer Solutions verfijnd voor de opening van hun nieuwe kantoorlocatie, LCL met evenementen zoals de LCL North Sea Regatta krachtig op de Belgische kaart gezet en samen met ncubed al fietsend concrete doelen bereikt. Ook de samenwerking met nieuwe klanten zoals Less or More, Twycis en AXI leverden vruchtbare resultaten op die we met veel plezier voortzetten in het nieuwe jaar.

Bovendien hebben we ons in 2022 weer verdiept in de breinen van de ogenschijnlijk ongrijpbare IT-doelgroep. Als vervolg op de populaire IT- en techmarketing barometer 2021-2022, brachten we dit jaar een extensie over CIO’s en CTO’s uit, en daarnaast ook over IT-managers. Deze diepgaande inzichten hebben veel klanten vooruitgeholpen in hun marketingstrategieën. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar marketingoplossingen voor het prangende personeelstekort, wat leidde tot onze IT-employer branding barometer. Met die verdere toespitsing op IT-marketing hebben we in 2022 bij DNA \ LTB grootse stappen gezet. Niet alleen met onze afdeling Marketing Insights, maar ook met de lancering van onze nieuwe website.

Uitdagingen in IT-marketing trotseren

Naast deze hoogtepunten heeft er dit jaar ook een reorganisatie plaatsgevonden. Verandering is een onvermijdelijk onderdeel van het leven en het bedrijfsleven, maar door deze te omarmen kon DNA \ LTB haar visie versterken en vooruitgang boeken. Ons team was in staat om boven deze uitdagingen uit te stijgen, zich aan te passen aan het steeds veranderende landschap en nieuwe kansen te grijpen. We hebben hard gewerkt om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche, en als resultaat konden we aanzienlijke stappen maken in onze missie om een toonaangevend IT-marketingbureau te zijn. Ik ben ontzettend trots op wat we dit jaar allemaal hebben bereikt.

Als we naar 2023 vooruitkijken, heb ik er alle vertrouwen in dat we ons in een sterke positie bevinden om nog grotere stappen te maken. Met ons team en onze toewijding aan onze klanten, ben ik ervan overtuigd dat dit een succesvol jaar voor IT-marketing zal worden.

De beste wensen voor 2023

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om al onze partners, klanten en vrienden prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Moge het komende jaar voor ons allemaal vol vreugde, succes en voorspoed zijn. Laten we elkaar de toezegging doen om ons te concentreren op wat er echt toe doet: onze relaties met elkaar, ons werk en de positieve impact die we kunnen maken op de wereld. En dat, natúúrlijk, onder het genot van een glas champagne. Proost!

Bedankt namens het gehele team van DNA \ LTB, en tot volgend jaar!