Zo pas je video toe in e-mailmarketing voor IT-marketing

Hoeveel e-mails gooi jij iedere dag ongelezen weg? En op basis waarvan doe je dat? Is het omdat je de afzender niet kent, je uit ervaring weet dat de inhoud je niet interesseert of staat het onderwerp je niet aan? Je bent zeker niet de enige. Het valt niet mee om op te vallen en de aandacht te trekken in de vaak overvolle mailbox. Zeker niet als het gaat om IT-marketing, waarbij je in de mailbox van de CIO, IT-manager of IT-techneut terecht wil komen.

Bij DNA vragen onze IT-klanten ons regelmatig om een campagne te bedenken die anders is dan wat anderen doen. Want dat is de uitdaging: om je te onderscheiden van de rest. Zoals mijn vriend altijd zegt: je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het al eens gedaan.

Voeg video toe aan IT-marketing e-mails

Anyway. Ook ik ga vaak snel door mijn e-mails heen en delete veel mails ongelezen. Totdat ik die ene mail zie die een videoboodschap bevat. Op de een of andere manier trekt video mij meer dan een lap tekst. En de statistieken over de inzet van video tonen aan dat ik daar niet alleen in ben.

Dit is precies de reden waarom video in e-mailmarketing zo’n effectieve strategie is. Met een eenvoudige onderwerpsregel kun je sterkere relaties met klanten opbouwen, leads genereren en de content achter jouw merk versterken.

Wij als certified partner van Vidyard zijn natuurlijk megafan van video en gebruiken het de hele dag, in marketing en in sales. In dit blog zetten we verschillende manieren van het inzetten van video in e-mailmarketing op een rijtje.

Wat is video-e-mailmarketing?

Video-e-mailmarketing is eenvoudigweg video’s opnemen in e-mailmarketing.

Omdat video een extreem populair medium is in marketing (83% van de marketeers vindt dat het belang ervan alleen maar groter wordt), kan het opnemen van video in jouw e-mailmarketing contacten aanspreken en de conversie verhogen.

Wist je dat meer dan 80% van de bedrijven video gebruikt bij hun marketingactiviteiten? Dit komt waarschijnlijk door de resultaten die de omarming van video hen oplevert.

Door video te gebruiken, kun je publiek aanspreken dat informatie bij voorkeur visueel absorbeert – soms doet tekst het gewoon niet. Met video heb je de kans om bepaalde onderwerpen aantrekkelijker te maken voor je publiek.

Manieren voor IT-marketing om video toe te passen in e-mailmarketing:

\ Als bonuscontent om je contacten te verrassen

\ Versturen van persoonlijke videoboodschappen

\ Aankondiging van een evenement of product

\ Versturen van videonieuwsbrieven

\ Toevoegen van video aan de onderwerpsregels van e-mails

Gebruik video als bonuscontent om je contacten te verrassen

Overweeg om e-mails te gebruiken om contacten bonuscontent aan te bieden. Contacten die bijvoorbeeld eerder al eens een whitepaper of een blog over een specifiek onderwerp lazen, kun je verrassen met een video waarin je dieper op dit onderwerp in gaat. Of zelfs een videoreeks waarin je contacten steeds iets meer vertelt over het onderwerp.

Stuur persoonlijke e-mails met een video

Merk je dat bepaalde video’s het beter doen dan andere? Gebruik dat in je voordeel en stuur gepersonaliseerde e-mails.

Stel dat iemand een deel van een video op jouw website bekijkt die hij niet afkijkt en je merkt dat dit een patroon is wanneer je jouw websitegegevens analyseert. Je kunt die video automatisch in een e-mail sturen naar de kijker om deze eraan te herinneren dat hij hem moet afkijken. Door dit te doen, meldde Vidyard dat de gemiddelde CTR met meer dan 144% toenam. Met de inzet van Hubspot en Vidyard is het mogelijk om contacten te targetten en te automatiseren op basis van video kijkgedrag.

Vanuit zakelijk perspectief betekent dit meer klikken voor jou, een betere relatie met de klant en meer weergaven van video’s.

Kondig een evenement / webinar aan met een video

Als jouw bedrijf (online)evenementen of webinars organiseert, zowel intern als extern, maak dan opnamen van deze evenementen om zo een samenvatting naar je contacten te kunnen sturen. Op deze manier kun je contacten een voorproefje geven van hoe jouw merk in actie werkt of laten zien wat ze gemist hebben en interesse wekken voor de toekomstige evenementen.

Voeg bijvoorbeeld een video toe aan een e-mailuitnodiging voor een evenement, samen met een CTA om aan te melden. De video kan ook dienen als sociaal bewijs dat deze evenementen goed worden bezocht en informatief zijn voor andere mensen in jouw branche.

Kondig een productlijn of lancering aan met een video

Als je in het komende kwartaal een nieuw product lanceert, is het een goed idee om contacten op te nemen in de pre-lanceringsfase. Als je bijvoorbeeld een gave feature toevoegt aan een bestaand product, laat dit dan als eerste weten aan bestaande contacten. Maak een korte video van het product in werking en voeg deze toe aan de e-mail. Op die manier kunnen toegewijde klanten hun interesse in het product tonen en die mond-tot-mondreclame binnenhalen.

Verstuur nieuwsbrieven met video’s

Er zijn veel manieren om video op te nemen in nieuwsbrieven, zodat ze effectief kunnen zijn. Bedrijven met veel video’s kunnen profiteren van ingesloten video’s in de nieuwsbrief, zodat contacten content kunnen bekijken die ze mogelijk hebben gemist, vooral als jouw contacten liever kijken dan lezen ;-).

Een andere manier om video in nieuwsbrieven te gebruiken, is door populaire video’s in jouw branche te verzamelen. Als jouw bedrijf niet veel video’s maakt, is dit een uitstekende manier. Als er bijvoorbeeld onlangs een commercial was die jouw branche op zijn kop zette, neem dan die video op in je nieuwsbrief met een bijbehorend blogbericht met jouw visie hierop.

Voeg video toe aan de onderwerpsregels van de e-mail

Opmaak is superbelangrijk in e-mails en het begint met de onderwerpsregel. Als ik als consument een e-mail zie met emoji’s in de onderwerpsregel, ben ik meteen meer geïnteresseerd in de e-mail omdat emoji’s me opvallen en uitnodigender zijn.

Probeer “Video” of een bijbehorende emoji op te nemen in de onderwerpsregel om abonnees te verleiden deze te openen. Je wilt in het begin waarschijnlijk een aantal onderwerpsregels A/B testen om erachter te komen wat jouw lezers triggert.

Een andere belangrijke opmaaktip is om de video in de e-mail in te sluiten op een plek die de lezers geïnteresseerd houdt. Video’s aan het begin van een e-mail plaatsen is een goed idee, maar door deze aan het einde te plaatsen, worden lezers uitgenodigd om te blijven lezen om de video beter te begrijpen.

Video is een hele goede manier om contacten, oud en nieuw, aan te spreken. Als het tijdrovend klinkt om nieuwe video’s voor e-mailcampagnes te ontwikkelen, denk er dan eens over om de video’s te gebruiken die je al hebt. Je kunt ze misschien hergebruiken in geweldige content voor jouw publiek.

Wil je weten hoe je een start kunt maken met video? Bekijk ons on demand webinar.

News & Blogs

Lange buyer journeys van IT beslissers
IT branding strategie
IT marketing
IT contentstrategie
Waarom content creatie niet zonder onderzoek kan
IT marketing
IT branding strategie
IT contentstrategie
Hier ligt de IT manager wakker van en moet je met IT marketing op inspelen
marketing inzichten in IT doelgroep voor IT marketing
marketing inzichten IT managers