DNA \ LTB richt Nederlands eerste Centre of Expertise in IT- en techmarketing op!

DNA \ LTB ontwikkelt een Centre of Expertise voor IT- en techmarketing om als organisatie te blijven innoveren in strategische kennis en klantgerichtheid. Met de oprichting van het Centre of Expertise leggen wij de focus op vernieuwende inzichten en een verdere specialisatie van DNA \ LTB als expert in IT- en techmarketing. Sabine Blom, Head of Marketing Insights, is verantwoordelijk voor de realisatie van het Centre of Expertise.

Waarom ontwikkelt DNA \ LTB een Centre of Expertise?

“Met het Centre of Expertise willen we ons verder specialiseren als strategische sparringpartner in IT- en techmarketing. Het Centre of Expertise richt zich op het uitvoeren van structurele klantinterviews en het lanceren van een jaarlijkse IT- en tech-barometer met inzichten over het bereiken en engagen van IT-beslissers. Daarnaast lanceert het Centre of Expertise een online kennisplatform voor IT- en techmarketing. We onderzoeken de laatste ontwikkelingen en best practices en hoe we dit kunnen doorvertalen naar kansen en plannen. Denk aan onderwerpen als: Wat wil een CIO lezen? Zijn techies te porren voor gamification? En moeten we weer evenementen gaan doen?”

“Daarnaast gaat het Centre of Expertise processen optimaliseren, door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat kennis, zowel binnen als buiten de organisatie, voortdurend wordt gedeeld. Ook zodat deze niet blijft hangen op de senior posities. In het verleden werkte ik aan de klantzijde weleens met bureaus die binnenkwamen met een ervaren senior, waarna vervolgens de contactpersoon een junior was die inhoudelijk niet op de hoogte was. Dat willen we niet bij DNA. Een bureau is zo goed als de laag die in de operatie zit. Daarom gaan we vanuit het Centre of Expertise een traineeship en intern trainingsprogramma opzetten. Grote plannen, die op de agenda staan vanaf begin 2022.”

Hoe draagt het Centre of Expertise bij aan de deskundigheid van DNA \ LTB?

“Ik geloof net als Dimphy (CEO DNA \ LTB) dat b2b nog veel kan leren van consumentenmarketing. Zakelijke beslissingsnemers zijn immers gewoon mensen en consumenten – en die zijn niet volledig rationeel. Wij worden bij het nemen van een beslissing, zonder het te weten, sterk geleid door de emoties die wij voelen bij een merk, product of bedrijf. Daarom zijn brand metrics, zoals merkbekendheid, -voorkeur, -sentiment en -associaties belangrijke KPI’s die een directe correlatie hebben met leadgeneratie en vooral conversie.”

“Als jouw doelgroep je merk niet kent of er negatieve associaties bij heeft, zal een leadgeneratie campagne niet optimaal werken. Het is daarom van belang je niet blind te staren op leadgeneratie en eerst te checken of de basis van je merk en product wel in orde zijn. Het meten van je merk, de positionering en of deze aansluit op de behoefte van de klant wordt nog weleens vergeten in b2b. Hier kan dus nog veel gewonnen worden.”

Wat is jouw achtergrond? Waarom DNA \ LTB?

Ik heb ervaring in Fast Moving Consumer Goods en werkte voor merken als Biodermal, Nescafé en CoolBest. Het tempo en de concurrentie is heel hoog in deze branche en daarom is het een goede leerschool in de marketing. Na meer dan tien jaar ervaring in Brand Management rollen, was het tijd voor iets anders en kwam DNA \ LTB op mijn pad.”

“DNA \ LTB heeft een klein en ambitieus team met korte lijnen, waardoor er snel geschakeld wordt. Een mooie combinatie van snelheid en flexibiliteit enerzijds en strategisch inzicht en de juiste vragen stellen anderzijds. Daarnaast is DNA \ LTB vooruitstrevend in het creëren van een fijne werkomgeving. Mijn collega’s en ik trainen bijvoorbeeld gezamenlijk twee keer per week na werk met een personal trainer!”

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van DNA \ LTB?

“DNA \ LTB is in 2020 explosief gegroeid. Het aantal klantaanvragen is met 150% gestegen en het personeelsbestand is gegroeid van vier naar zestien mensen. Met Dimphy aan kop heeft het team keihard gewerkt om de marketingdoelstellingen van onze klanten te realiseren. Met aanwinsten in het team, zoals Bouwe de Vlaming als Business Development Manager, zijn dit jaar stappen gezet om de organisatie naar een hoger niveau te tillen.”

“We willen niet het bureau zijn dat ‘slechts’ uitvoert wat er gevraagd wordt. Wij zijn een kennispartner voor onze klanten en een strategische sparringpartner. Wij kennen de IT- en techmarkt als geen ander en daar zit onze toegevoegde waarde. Wij zijn de experts voor de marketingmanager en CMO die de markt willen verslaan. Onze kennis gaan we inzetten om een transformatie in b2b-marketing in gang te zetten.”

KOM IN CONTACT MET SABINE

News & Blogs