ECP Brandbook

Voor ECP ontwikkelden we in 2016 een Brandbook, waarvoor de identiteit en de kernwaarden van de organisatie werden vastgesteld en vervolgens in een Styleguide werden vertaald naar praktische communicatiehandvatten.

Bij het ontwikkelen van een consistent merk, is de creatie van een brandbook sterk aan te raden.

Op het moment dat je haarscherp voor ogen hebt waar je product of dienst voor staat, is het van belang hier invulling aan te geven en vast te leggen. Het geeft richting aan alles wat je als organisatie doet en is een meetlat voor toekomstige beslissingen. Bovendien is het een ideaal middel om je werknemers eenduidig te informeren over waar het bedrijf voor staat en wat het wil uitstralen.

In een brandbook komen doorgaans de volgende elementen aan bod:

  • Kernwaarden
  • Merkbelofte
  • Kernconcept
  • Typografie
  • Logo gebruik
  • Beeldgebruik
  • Kleuren
  • Do’s and Don’ts
  • Voorbeelden van uitingen

Vanaf het moment dat je alles vastlegt in een brandbook, heeft je merk ook echt een ziel en bestaansrecht.  Iedereen die het leest begrijpt precies waar je voor staat en ook hoe je dit behoort te visualiseren.  Zo voorkom je verkeerd gebruik van je waardevolle merk.

This post is also available in: Engels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *