Drip campagnes

Drip campagnes: optimaliseer het gebruik van je content

Veel organisaties, zowel B2B als B2C, zouden veel beter gebruik kunnen maken van de beschikbare content. Want zeg eens eerlijk; als je nu een nieuwe abonnee krijgt voor je nieuwsbrief, welke content krijgt deze dan toegestuurd?

Ik durf te beweren dat in 90% van de gevallen deze nieuwe abonnee gewoon wordt toegevoegd aan de campagnelijst.

Zonde van alle reeds verstuurde content toch?! Nieuwe abonnees ontvangen dan namelijk alleen de nieuwe content via de nieuwsbrieven en missen alle informatie die je eerder al verstuurd hebt.

Wat kun je hier als organisatie aan verbeteren en hoe zorg je ervoor dat jouw oh zo begeerde prospects de juiste content ontvangen op het juiste moment? Juist, door middel van het gebruik van zogenoemde ‘drip campagnes’. Dit kun je als aanvulling gebruiken op je huidige e-mailmarketing strategie.

Om gebruik te kunnen maken van drip campagnes, moet je wel toegang hebben tot Marketing Automation software.

Het uitgangspunt van drip campagnes
Drip campagnes worden ook wel automated e-mails of lifecycle e-mails genoemd. Het concept is altijd hetzelfde en komt op het volgende neer: op basis van de behoefte van de ontvanger worden er geautomatiseerde e-mails verstuurd. Deze set aan e-mails wordt ingedeeld aan de hand van de fase waarin de ontvanger zich bevindt. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is dus om te weten waar de prospects zich in de customer journey bevindt.

Als je dit weet, kun je zelf vooraf bepalen wanneer, wie, welke informatie ontvangt en wordt iemand niet alleen klakkeloos toegevoegd aan de mailinglist. Anno 2018 mag een prospect ook wel wat meer verwachten toch?

Bouw dus aan je workflows en verleid je prospect op basis van behoefte in plaats van hem te spammen met algemene content via een mailingslist!

Heb je hulp nodig bij het inrichten en automatiseren van je gepersonaliseerde content-flow? Neem dan contact op met één van onze contentexperts! T +31 (0)35 2011901

DOWNLOAD WHITEPAPER MARKETING AUTOMATION