Partnermarketing Oracle met reference cases door DNA \ LTB

Partner marketing

Oracle bezegelt zijn partnermarketing programma met reference cases door DNA \ LTB


Als partnermarketing-manager of partnermarketeer bij een IT-bedrijf ben je vaak afhankelijk van je partners voor het behalen van de verkoopdoelstellingen. Belangrijk dus om succesvolle campagnes te realiseren en goede relaties te onderhouden. Oracle heeft daar met de ondersteuning van DNA \ LTB een goede slag mee geslagen.

Oracle is een multinational en een toonaangevend IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in cloudoplossingen voor bedrijven van elke omvang. Met de cloudservices van Oracle kunnen klanten hun data, applicaties en infrastructuur in de cloud opslaan en beheren. Daarnaast is Oracle wereldmarktleider van bedrijfssoftware en hardwaresystemen. Door middel van het partnerprogramma Oracle PartnerNetwork (OPN) werkt de IT-gigant samen met onafhankelijke softwareleveranciers en andere bedrijven om zich sterker in de markt te plaatsen.

IT-partnermarketing programma

Zoals bij de meeste partnerprogramma’s, bestaat het Oracle PartnerNetwork uit een lidmaatschapsstructuur. Elk programmaniveau heeft zijn eigen criteria, voordelen en beloningen. Frits van Ede, marketingmanager bij Oracle: “De kleine partners worden gemanaged via onze distributeurs. De grotere partners managen we zelf met een team van partnermanagers. In de Benelux managen wij ongeveer 50 partners, zoals Transfer Solutions, Quistor en Accenture.”

Funding in het partnerprogramma

Partner zijn in het OPN creëert meerdere voordelen, zoals de mogelijkheid tot co-marketing. “Partners die meedoen aan ons partnerprogramma, kunnen een aanvraag doen voor funding van een marketingcampagne. Dat betekent dat als zij een marketingactiviteit willen uitvoeren, wij 50% van de kosten betalen. Zo kan bijvoorbeeld een organisatie die een round table wil organiseren en dit wil promoten met een LinkedIn-campagne en e-mailcampagne, daar voor de helft door Oracle in gefinancierd worden.”

Het doel van partnermarketing is de betrokkenheid en zichtbaarheid van partners vergroten. Frits van Ede: “Het initiatief kan vanuit de partners komen, maar ook vanuit Oracle zelf  initiëren we partneractiviteiten. Dat zijn dan meestal activiteiten waar meerdere partners voor in aanmerking komen. Die kosten betalen we dan 100% zelf. Wij vragen dan aan de partners of zij een goede klantreferentie van maximaal een half jaar oud hebben, die we daarvoor kunnen interviewen. Zo’n reference case bestaat uit een casestudy, een persbericht, een e-mail en een socialmediacampagne.”

Getipt door twee IT-partijen

Als IT-marketingbureau met zowel strategische als technische expertise, zowel inbound als outbound, was DNA \ LTB voor Oracle de aangewezen partij voor hun contentcreatie.

Ik zocht een bureau dat ervaring had met IT-bedrijven en reference cases. Ik werd getipt door Transfer Solutions, die  DNA \ LTB als vast marketingbureau hebben. Ook Juriën van Duuren, marketingmanager bij Equinix en oud-collega, beval hen aan. Dus van twee kanten hoorde ik van DNA \ LTB, waardoor ik dacht: laat ik maar eens contact opnemen. En dat bleek een goede keuze.”

Ontzorging in partnermarketing-management

DNA \ LTB kan met haar jarenlange ervaring moeiteloos navigeren binnen de processen en systemen van partnermarketing. Ook Frits ervaarde die complete ontzorging als enorm prettig.

“DNA \ LTB was in staat om de reference cases volledig uit handen te nemen. Doorgaans is het zo dat na goedkeuring van het plan, ik de gegevens van de contactpersonen doorgeef aan DNA \ LTB. Zij pakken het vervolgens verder op en houden mij op de hoogte van hoe het loopt, hoe het interview is geweest en wanneer het wordt uitgewerkt. Daarna wordt de tekst naar mij toegestuurd voor feedback. Ik doe daar meestal niet zo veel mee, omdat ik erop vertrouw dat het allemaal goed gaat. Het gaat ook eigenlijk altijd redelijk probleemloos.”

Partnermarketing resultaten

Die tevredenheid ziet hij ook terug bij de partners. Frits geeft aan dat hij eigenlijk alleen maar positieve feedback ontvangt en dat de campagneresultaten mooie cijfers laten zien Al gaat het volgens hem niet per se alleen om de leads.

“Een belangrijke bijkomstigheid van partnermarketing is dat je meer committed partners krijgt. Partners voelen zich betrokken en gewaardeerd als wij zo’n campagne met hen opzetten. En het levert veel op. Ik heb geen specifieke data over de referentiecampagnes, maar alle marketingcampagnes die ik met partners doe, hebben in 2021 ongeveer 13 miljoen dollar aan pipeline gegenereerd in de Benelux. Het belang van partnermarketing is dus groot. En gelukkig hebben wij daar met DNA \ LTB goede ondersteuning in.”

Meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op.