Klaar voor een zomerse content-schoonmaak?

Wat een prachtige zomer! Er lijkt geen einde aan te komen!

En alhoewel je misschien snakt naar een klein regenbuitje, klagen over die heerlijke temperaturen laat je wel uit je hoofd, toch?! Want de zomervakantie is nog maar net begonnen!

Nu waarschijnlijk de meerderheid van je collega’s lekker met vakantie zijn en je klanten ook langzamerhand in de vakantie-modus zitten, lijkt het ons het ideale moment voor een zomerse content schoonmaak!

Pak je kans om eens even rustig je content strategie van afgelopen jaar te evalueren.  Laat de uitvoering even voor wat het is en kijk met een tactische blik naar je content. Wat zie je dan? Er zijn vast onderdelen die wel toe zijn aan een opfrisbeurt!

Welke plannen had je en wat is er daadwerkelijk van terecht gekomen?

Blaas contentmeetings nieuw leven in
Wij merken vaak dat de ooit zo strak ingeplande maandelijkse contentmeetings, gaandeweg vaak de dupe worden van de overvolle agenda’s. Waar ligt dit nu aan? Denk eens goed na hoe je dit straks anders vorm kunt geven. Want let’s be honest: het gaat wel ten koste van je content! Wellicht een idee om dit eens online te proberen in plaats van fysieke meetings?

Hoe het ook zij, probeer deze meetings weer nieuw leven in te blazen!

Opschonen Social Media
Ja, het gebeurt echt nog heel vaak! Veel organisaties hebben nog steeds de standaard achtergrond foto van LinkedIn ingesteld op hun bedrijfspagina. Pas deze aan naar de look & feel van je bedrijf. En als je dan toch bezig bent met het opschonen van je pagina, check dan ook direct even of de beschrijving van je bedrijf nog steeds overeenkomt met de huidige strategie! Worden alle specialismen wel goed weergegeven? Daarnaast is het ook goed om hashtags toe te voegen aan je samenvatting. Maak hiermee kenbaar waarom mensen jouw bedrijfspagina zouden moeten volgen. Kleine moeite, groot plezier!

Het opschonen van je profielfoto en samenvatting is natuurlijk op alle Social Media kanalen van toepassing. Bij Instagram is het ook goed om even je story highlights onder de loep te nemen. Staan je belangrijkste story’s erop en heb je ze allemaal voorzien van een aansprekende cover? Of ben je bijvoorbeeld nieuwe hashtags gaan gebruiken? Voeg deze dan met terugwerkende kracht toe aan oude foto’s! Daarmee maak optimaal gebruik van je eerder gemaakte content!

Zomerdip
Mocht je nu compleet in een zomerdip zitten en kun je je echt niet tot een grote schoonmaak zetten? Bel dan even, dan halen wij onze voetjes uit het zwembad en gaan we voor je aan de slag!