Kun je content meerdere malen posten op sociale media?

Content. Elke marketeer heeft hiermee te maken. En het is voor (bijna) elke marketeer een uitdaging. Consistente content creatie, hoe doe je dit? Het creëren van waardevolle nieuwe content kost tijd. Veel tijd. Tijd die je eigenlijk elke week te kort komt. En je voelt de hete adem intussen wèl in je nek hijgen. Zou het niet fijn zijn als je de content die je hebt gecreëerd, meerdere malen zou kunnen inzetten? Dat lijkt me wel toch?

Je zult de volgende gedachtegang wel herkennen: “Ik heb geen tijd gehad om een nieuw artikel te schrijven. Maar we moeten ook aan onze online zichtbaarheid werken, dus een consistente push van nieuwe content is van belang om in de mindset van onze doelgroep te komen. Maar ja. Ik heb echt geen tijd deze week, zal ik anders die blog van een aantal maanden geleden nog een keer plaatsen? Maar misschien jaag ik dan potentiële prospects weg, of hoe gaat Google ook alweer om met dubbele content?”

In deze blog hebben we goed nieuws voor je! Het meerdere malen posten van je content op sociale media is helemaal prima! Sterker nog: door het meerdere malen publiceren van je content verhoog je juist de kans dat de content ook daadwerkelijk gelezen wordt door je doelgroep! Je energie en effort die je hebt gestoken in het maken van goede content, kan dus beter tot zijn recht komen. Hoe fijn is dat?!

De stroom informatie die je doelgroep dagelijks op zich af krijgt is enorm. De kans is dus groot dat de eerste publicatie van je content helemaal niet is ontvangen. Als je het nogmaals publiceert, verhoog je dus die kans.

Zo heeft Buffer een drietal voordelen benoemd voor het opnieuw delen van je content:

  • Meer traffic. Bij het re-tweeten van bestaande content zagen zij 75% meer traffic per tweet;
  • Bereik meerdere tijdzones. Als je doelgroep zich niet in één en dezelfde tijdzone bevindt, is het sowieso raadzaam om je social content opnieuw te delen in de betreffende zones;
  • Bereik nieuwe volgers. Je nieuwe volgers hebben misschien je eerder geplaatste content gemist. Als je het opnieuw deelt, missen deze nieuwe volgers het niet!

Vier tips om je content opnieuw te delen

Het is natuurlijk niet de bedoeling om je publiek te spammen met “oude” content.

Je wilt met een gerust hart je content opnieuw delen, op een professionele manier. Dit is gelukkig helemaal niet ingewikkeld. Hierbij een vier tips om je content opnieuw te delen:

  1. Pas de introductie van het artikel aan;
  2. Breng het artikel vanuit een andere perspectief onder de aandacht;
  3. Gebruik een interessante quote uit het artikel in je publicatie tekst;
  4. Als je in je artikel interessante feiten en statistieken bevat, kun je deze gemakkelijk omzetten naar een infographic. Zo heb je een totaal andere verschijning van je content.

Kortom: we hopen je met deze blog blij gemaakt te hebben met het feit dat je waardevolle content meerder malen kunt inzetten. Dat geeft je weer wat ruimte hè? En dan niet direct achterover gaan leunen met een cappuccino! Het is altijd goed om een stapel content klaar te hebben liggen, immers: content creatie is nog steeds key!

Vind jij het nog steeds een uitdaging om consistent content te creëren? Bel ons dan even op +31 (0)35 201 19 01. DNA LTB is gespecialiseerd in het schrijven van aantrekkelijke content, dus we helpen je er graag bij!

Download Interview Guide