Gebruik je buyer persona in Google Adwords campagnes voor IT-marketing

Het bepalen van je ideale doelgroep voor je IT-marketing campagnes, het segmenteren van je doelgroep en het ontwikkelen van spot-on IT-content is bij iedere moderne marketeer top of mind. Al deze kennis kun je tegenwoordig ook vertalen naar je SEA-campagnes.

Met Google Similar Audiences, of in het Nederlands, vergelijkbare doelgroepen, kun je een doelgroep met vergelijkbare interesses, kenmerken en zoekgedrag selecteren en daar specifieke search advertenties op richten.

Vergelijkbare doelgroepen

Je hebt een doelgroep die geconverteerd heeft op je website, hiervan wordt in Google Adwords een vergelijkbare doelgroep aangemaakt. Deze wordt automatisch aangemaakt en kun je terugvinden in de gedeelde bibliotheek onder doelgroepen. Je kunt voor deze doelgroepen dus een specifieke campagne maken. Als het klopt komt deze doelgroep overeen met je gedefinieerde buyer personas, anders kun je je bestaande personas aanvullen met deze nieuwe kennis of nieuwe personas ontwikkelen.

In-Market doelgroepen voor Search komt eraan

Naast het toevoegen van vergelijkbare doelgroepen, is het straks ook mogelijk om In-market doelgroepen toe te voegen in Search. In een in-market doelgroep vallen mensen die onderzoek doen naar producten en actief overwegen om services of producten te kopen die jij verkoopt. Voor het toepassen van In-market doelgroepen in Search, moeten we overigens in Nederland nog even wachten.

Wat heb je hieraan? Hoe kun je dit inzetten in je SEA-Strategie voor IT-marketing?

Hoe specifieker je IT-content en aanbod hoe beter. Hoe ga je dit aanpakken? De eerste stap is te bepalen welke vergelijkbare doelgroepen je wilt bereiken? De vergelijkbare doelgroepen waarmee je als eerste wilt gaan testen, zijn op basis van de meest waardevolle doelgroepen: de geconverteerde bezoekers. Daarbovenop kun je profielen gebruiken die je hebt gedefinieerd in je buyer personas.

In je Adwords campagne kun je de geconverteerde bezoekers ook nog opsplitsen in type conversie, bijvoorbeeld “download succes’’ en ‘’contactformulier ingevuld’’. Als je hebt bepaald welke vergelijkbare doelgroepen je wilt hebben (én ze zijn van voldoende grootte) dan kun je er een specifieke campagne voor maken.

Wil je meer weten over SEA / SEO?  Als gespecialiseerd IT-marketingbureau kunnen onze specialisten de campagnes voor je opzetten. Neem dan even contact met ons op.